De federatie Ondernemersverenigingen Zuidplas


 
In 2010 zijn de gemeenten Nieuwerkerk a/d IJssel, Zevenhuizen-Moerkapelle en Moordrecht opgegaan in een nieuwe gemeente met de naam “gemeente Zuidplas“. Deze gemeentelijke fusie was de aanleiding om - met behoud van de eigen identiteit van de aangesloten ondernemersverenigingen - een overkoepelende federatie te vormen met de naam: Federatie Ondernemersverenigingen Zuidplas, inmiddels beter bekend onder de afkorting FOZ.
 
De belangrijkste taak van de FOZ is namens de drie aangesloten verenigingen de belangen te behartigen van het bedrijfsleven richting lokale overheid én politiek in de nieuwe gemeente Zuidplas. De FOZ vertegenwoordigt ca. 250 bedrijven met gezamenlijk ruim 6000 medewerkers en is voor de gemeente Zuidplas een actieve gesprekspartner.
 
Ondanks de samenvoeging binnen de FOZ blijft de eigen identiteit van de aangesloten verenigingen bestaan, inclusief de ‘eigen’ contactdagen, bedrijfsbezoeken en feestavonden. Om de ondernemers van de aangesloten verenigingen met elkaar in contact te brengen, ervaringen uit te wisselen en actuele thema´s met elkaar te bespreken organiseert de FOZ jaarlijks minimaal één keer alle leden van de aangesloten verenigingen uit voor een gezamenlijke bijeenkomst.
 
De FOZ is er voor u.